ПАРСИНГ ЯК МЕТОД ОБРОБКИ ДАНИХ ПРИ ОЦІНЦІ СПОЖИВЧОЇ ЦІННОСТІ ТОВАРІВ

Ескіз недоступний
Дата
2023
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Київ: Громадська організація «Всеукраїнська асамблея докторів наук з державного управління»
Анотація
В роботі висвітлюється питання використання парсингу при аналізі даних для оцінки споживчої цінності комп’ютерної техніки. Розглянуто сутність та особливості практичного застосування техніки парсингу для отримання даних та характеристики товарів, на прикладі ноутбуків, у форматі JSON. Визначається, що споживча цінність є однією із ключових характеристик забезпечення стійкого рівня конкурентоспроможності виробника. Обумовлено, що споживча цінність товарів продуктової лінійки ноутбуків може формуватись як за рахунок цінового фактору, так і за рахунок технологічних показників. Характеристики таких технологічних показників обґрунтовують ефективність використання ноутбуків. Дані ознаки набувають особливої значимості при оцінці споживчої цінності, а разом з цим виникає питання щодо їх отримання на продуктовому ринку.
Опис
The work highlights the issue of using parsing in data analysis to assess the consumer value of computer equipment. The essence and features of the practical application of the parsing technique for obtaining data and characteristics of goods, using the example of laptops, in JSON format, are considered. It is determined that consumer value is one of the key characteristics of ensuring a sustainable level of competitiveness of the manufacturer. It is stipulated that the consumer value of products of the product line of laptops can be formed both due to the price factor and due to technological indicators. The characteristics of such technological indicators justify the efficiency of using laptops. These characteristics are of particular importance when evaluating consumer value, and along with this, the question of obtaining them on the food market arises.
Ключові слова
парсинг, обробка даних, аналіз даних, конкурентоспроможність, споживча цінність товарів, JSON, Python, parsing, data processing, data analysis, competitiveness, consumer value of goods, JSON, Python
Бібліографічний опис
Потапова Н.А., Денисюк В.О., Крохмалюк В.В. Парсинг як метод обробки даних при оцінці споживчої цінності товарів. Наука і техніка сьогодні. 2023. №13(27). С.819-827