Зовнішньоекономічна політика України в умовах прискорення глобалізаційних процесів

Ескіз недоступний
Дата
2023
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Миколаїв: Миколаївський національний аграрний університет
Анотація
У даній статті розглядаються основні аспекти глобалізації, включаючи її позитивні та негативні аспекти, а також ризики для національних економік. Україна залучена у процес глобалізації, що позитивно впливає на різні аспекти її економічного розвитку і допомагає країні займати своє місце в міжнародних економічних відносинах. Метою статті є висвітлення природи глобалізації та її впливу на економіку, зокрема в Україні. Прискорення глобалізаційних процесів в Україні, навіть в умовах війни, є дуже активним, але це має як позитивні, так і негативні наслідки. Україна вступила в процес глобалізації з обмеженою економічною підготовкою, тому головним завданням є наближення її економіки до рівня розвинених країн шляхом коректного формування зовнішньоекономічної політики та змін у внутрішній структурі державної політики.
Опис
Стаття у Електронному науковому фаховому виданні з економічних наук «Modern Economics» (Миколаївський національний аграрний університет), №41 (2023), 163-169 https://modecon.mnau.edu.ua | ISSN 2521-6392.
Ключові слова
процеси, інтеграція, економічний розвиток, глобалізація, міжнародна економіка, світове господарство, держава, Globalization Processes, Integration, Economic Development, Globalization, International Economics, World Economy, State
Бібліографічний опис