Логотип репозиторію
  • English
  • Polski
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
  • English
  • Polski
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Щербата, А.В."

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Ескіз недоступний
    Документ
    Концептуальні підходи щодо мінімізації фінансових ризиків та запобігання банкрутству підприємств
    (Харків: ФОП Лібуркіна Л. М., 2025) Поліщук, Н.В.; Щербата, А.В.; Polishchuk, N. V.; Shcherbata, A. V.
    Стаття присвячена дослідженню концептуальних підходів щодо мінімізації фінансових ризиків та запобігання банкрутству підприємств. Доведено, що в сучасних умовах економічної нестабільності підприємства стикаються з численними викликами, які можуть призвести до втрати фінансової стійкості та неплатоспроможності, тому важливим завданням є розробка та впровадження ефективних механізмів управління ризиками, що дозволяють запобігти кризовим явищам. У статті розглянуто основні чинники ймовірності виникнення банкрутства підприємств, серед яких: нестача ліквідності, високий рівень боргового навантаження, низька рентабельність, неефективне управління фінансовими ресурсами та несприятливі макроекономічні умови. Узагальнено чинники впливу на зміну рівня загрози банкрутства підприємств на дві групи: внутрішні та зовнішні. Внутрішні чинники включають неефективне управління, високі витрати, проблеми з ліквідністю та невдалу фінансову політику. Зовнішні чинники охоплюють економічну нестабільність, законодавчі зміни, рівень конкуренції та соціально-демографічні тенденції. Взаємодія цих чинників формує ризикове середовище, в якому функціонує підприємство. Досліджено ефективність зарубіжної та вітчизняної моделей прогнозування банкрутства, зокрема модель Альтмана та модель О. Терещенка. Проаналізовано їхні особливості практичного застосування на прикладі ПАТ «Вінницька харчосмакова фабрика». На основі проведеного дослідження розроблено концептуальні підходи до мінімізації фінансових ризиків та запобігання банкрутству підприємств. Отримані результати дослідження можуть бути використані для розробки практичних рекомендацій з удосконалення механізмів антикризового управління та підвищення ефективності фінансового планування. Запропоновані заходи сприятимуть зміцненню економічного потенціалу підприємств, підвищенню їх конкурентоспроможності та зниженню ризику банкрутства в довгостроковій перспективі.

DSpace software and Vasyl' Stus Donetsk National University copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Політика приватності
  • Угода користувача
  • Зворотний зв'язок